الأحد، 18 مارس 2012

الرقاق من مطبخى وعلى طريقه منولا الخاصه


الرقاق من مطبخى
اولا كيلو دقيق ونصف
كوبان ماء على وشك الغليان
الرقاق من مطبخى وعلى طريقه منولا الخاصه
فى الحجم ده
معلقه صغيره ملح
معلقه كبيره سمن
الرقاق من مطبخى وعلى طريقه منولا الخاصه
نحلل الدقيق ونرش عليه الملح

انا باحب المنخل البلدى لانه افضل
هههههههه

زى ده
الرقاق من مطبخى وعلى طريقه منولا الخاصه


ونعمل بوسطه حفره


الرقاق من مطبخى وعلى طريقه منولا الخاصه


ونكون مجهزين الماء على النار
من قبل تكون عند درجه على وشك الغليان
يعنى بمجرد ما تلقيها حتغلى على النار
تحضريها وتضعيها على الدقيق

وتقلبيها بكبشه مخرمه اللى هى تسمى (المقصوصه)



الرقاق من مطبخى وعلى طريقه منولا الخاصه


الرقاق من مطبخى وعلى طريقه منولا الخاصه

وتقلبيها حتى تشعرى انها هدأت قليلا العجينه تضعى السمن المجهز عندك على العجينه

الرقاق من مطبخى وعلى طريقه منولا الخاصه

الرقاق من مطبخى وعلى طريقه منولا الخاصه
وتقلبى بالمعلقه الى ان يتجانسوا وبعد ان تبرد قليلا تعجينها بيدك حتى تتماسك العجينه وتجديها لينه معاكى


الرقاق من مطبخى وعلى طريقه منولا الخاصه


الرقاق من مطبخى وعلى طريقه منولا الخاصه

الرقاق من مطبخى وعلى طريقه منولا الخاصه


الرقاق من مطبخى وعلى طريقه منولا الخاصه


وان وجدتيها سائله نوعا ما ضعى عليها حفنتين من الدقيق وتقلب الى تكون لينه معكى
الرقاق من مطبخى وعلى طريقه منولا الخاصه


وتضعيها بكيس وتتركيها مغطاه تستريح ربع ساعه

وبعد ذلك تجهزى الفرن عندك وتشعليه وبعد اشعاله تقطعى
العجينه الى اقراص

الرقاق من مطبخى وعلى طريقه منولا الخاصه


وتضعيها فى صينيه مرشوشه بالدقيق

الرقاق من مطبخى وعلى طريقه منولا الخاصه

الرقاق من مطبخى وعلى طريقه منولا الخاصه



وبتؤخذ عجينه وتبطط
الرقاق من مطبخى وعلى طريقه منولا الخاصه



وتفرد بالمردانه

الرقاق من مطبخى وعلى طريقه منولا الخاصه


وتحاولى تفردى من عند طروف العجينه

الرقاق من مطبخى وعلى طريقه منولا الخاصه

وتفرد هكذا

الرقاق من مطبخى وعلى طريقه منولا الخاصه

الرقاق من مطبخى وعلى طريقه منولا الخاصه



وتخبز بالنار وتكون متوسطه

الرقاق من مطبخى وعلى طريقه منولا الخاصه


الرقاق من مطبخى وعلى طريقه منولا الخاصه


وتراعى انها ما بتكون غير لمده دقيقه واحده

وتخرج وتكون جاهزه
الرقاق من مطبخى وعلى طريقه منولا الخاصه


ولحد ان تنتهى من الكميه كلها
الرقاق من مطبخى وعلى طريقه منولا الخاصه

وبالف هنا عليكى

وان شاء الله اكون شرحت لكم الوصفه
وتكون سهله
دى وصفتى الخاصه واللى دايما باعمل بها الرقاق
وبيكون طري جدا لاخر رقاقه
بالف هنا عليكم ياحلوات اختكم منولا

0 التعليقات :

إرسال تعليق

يمكنك ترك تعليق تحت اسم مجهول (غير معرف) دون الحاجة لتسجيل
فقط شاركينى برأيك لو عجبك ما ادونه

تابعنا على الفيس بوك