الرقاق من مطبخى
اولا كيلو دقيق ونصف
كوبان ماء على وشك الغليان
فى الحجم ده
معلقه صغيره ملح
معلقه كبيره سمن
نحلل الدقيق ونرش عليه الملح
انا باحب المنخل البلدى لانه افضل
هههههههه
زى ده
ونعمل بوسطه حفره
ونكون مجهزين الماء على النار
من قبل تكون عند درجه على وشك الغليان
يعنى بمجرد ما تلقيها حتغلى على النار
تحضريها وتضعيها على الدقيق
وتقلبيها بكبشه مخرمه اللى هى تسمى (المقصوصه)
وتقلبيها حتى تشعرى انها هدأت قليلا العجينه تضعى السمن المجهز عندك على العجينه
وتقلبى بالمعلقه الى ان يتجانسوا وبعد ان تبرد قليلا تعجينها بيدك حتى تتماسك العجينه وتجديها لينه معاكى
وان وجدتيها سائله نوعا ما ضعى عليها حفنتين من الدقيق وتقلب الى تكون لينه معكى
وتضعيها بكيس وتتركيها مغطاه تستريح ربع ساعه
وبعد ذلك تجهزى الفرن عندك وتشعليه وبعد اشعاله تقطعى
العجينه الى اقراص
وتضعيها فى صينيه مرشوشه بالدقيق
وبتؤخذ عجينه وتبطط
وتفرد بالمردانه
وتحاولى تفردى من عند طروف العجينه
وتفرد هكذا
وتخبز بالنار وتكون متوسطه
وتراعى انها ما بتكون غير لمده دقيقه واحده
وتخرج وتكون جاهزه
ولحد ان تنتهى من الكميه كلها
وبالف هنا عليكى
وان شاء الله اكون شرحت لكم الوصفه
وتكون سهله
دى وصفتى الخاصه واللى دايما باعمل بها الرقاق
وبيكون طري جدا لاخر رقاقه
بالف هنا عليكم ياحلوات اختكم منولا
0 التعليقات :
إرسال تعليق
يمكنك ترك تعليق تحت اسم مجهول (غير معرف) دون الحاجة لتسجيل
فقط شاركينى برأيك لو عجبك ما ادونه