سمك قراميط مع الارز والشوربه
الصور من مطبخ ماما وهى اللى كانت عامله الطبخه دى وانا كتبت لكم طريقة الوصفه
المقادير
كيلو سمك قراميط ينظف جيدا ويقطع
واربع بصلات كبار
نصف كوب زيت ذرة
كوبان ارز منقى
معلقة صلصة وطماطمتين مبشورين
الطريقه الاول للشوربه
نشوح شويه من البصل المبشورفى الحلة
بعد ان نقدح ربع كوب زيت ونحمرها
حتى تصبح لونها بنى ونتبله بالكمون وبعد كده نضع ثلاث اكواب ماء عادى
وتترك حتى تغلى وبعد كده نضع جزل القراميط المقطعه
وتترك حتى تستوى
اما الارز فنأخذ باقى الزيت
مع باقى البصل المبشور
ونحمرها حتلى يصبح لونه بنى ونغسل الارز ونقلبه مع البصل ونضع عليه كوبان من الماء الدافىء وعليه الصلصه ومبشور الطماطم والملح والفلفل والكمون ويقلبوا جيد ويترك حتى يستوى ويهدى النار عليه حتى يتلدن شويه ويغرف ويقدم بالف هنا
ولقلى سمك القراميك بيتبل بمعجون خلطه من التوم المدقوق مع الشطه واكزبره والكمون وعليها عصير ليمون ويتبلوا به ويترك شويه
ونحضر ربع كوب من الدقيق المنخول وتبل فيه السمك
ونضع طاسة بها كميه من الزيت ويحمى جيدا ونضع بها السمك المخلوط بالدقيق
ويترك حتى يحمر ويقلب على الوجهين حتى نتهى من تحميره
0 التعليقات :
إرسال تعليق
يمكنك ترك تعليق تحت اسم مجهول (غير معرف) دون الحاجة لتسجيل
فقط شاركينى برأيك لو عجبك ما ادونه