الاثنين، 10 سبتمبر 2012

سمك قراميط مع الارز والشوربه

سمك قراميط مع الارز والشوربه 

الصور من مطبخ ماما وهى اللى كانت عامله الطبخه دى وانا كتبت لكم طريقة الوصفه


المقادير


كيلو سمك قراميط ينظف جيدا ويقطع


واربع بصلات كبار


نصف كوب زيت ذرة


كوبان ارز منقى


معلقة صلصة وطماطمتين مبشورين


الطريقه الاول للشوربه


نشوح شويه من البصل المبشورفى الحلة
بعد ان نقدح ربع كوب زيت ونحمرها 
حتى تصبح لونها بنى ونتبله بالكمون وبعد كده نضع ثلاث اكواب ماء عادى


وتترك حتى تغلى وبعد كده نضع جزل القراميط المقطعه


وتترك حتى تستوى


اما الارز فنأخذ باقى الزيت


مع باقى البصل المبشور


ونحمرها حتلى يصبح لونه بنى ونغسل الارز ونقلبه مع البصل ونضع عليه كوبان من الماء الدافىء وعليه الصلصه ومبشور الطماطم والملح والفلفل والكمون ويقلبوا جيد ويترك حتى يستوى ويهدى النار عليه حتى يتلدن شويه ويغرف ويقدم بالف هنا


ولقلى سمك القراميك بيتبل بمعجون خلطه من التوم المدقوق مع الشطه واكزبره والكمون وعليها عصير ليمون ويتبلوا به ويترك شويه


ونحضر ربع كوب من الدقيق المنخول وتبل فيه السمك 
ونضع طاسة بها كميه من الزيت ويحمى جيدا ونضع بها السمك المخلوط بالدقيق 
ويترك حتى يحمر ويقلب على الوجهين حتى نتهى من تحميره



















الف هنا عليكم

0 التعليقات :

إرسال تعليق

يمكنك ترك تعليق تحت اسم مجهول (غير معرف) دون الحاجة لتسجيل
فقط شاركينى برأيك لو عجبك ما ادونه

تابعنا على الفيس بوك