الثلاثاء، 5 فبراير 2013

صينيه محشى الكوسه والبذنجان من مطبخ منولا

 
 


 




 
المقادير
كيلو كوسه وكيلو باذنجان
نصف كيلو ارز
نصف كيلو عصير طماطم
ملح وفلفل وبهارات ومكعب مرقه
حزمه بقدونس وخضره مغسوله ومقطعه
بصله كبيره

ساعات باضع لحم مفروم مع الخلطه
لكن هذه المرة من غيرها
ممكن تضيفها او لا
وكان بيبقى مع المحشى وحدات من الفلفل الاخضر
بيحشى مع الصينيه
وممكن تضيفيه براحتك

 

اولا هذه الخلطه اللى حنجهزها للحشو
بتتركيها شويه على النار
يعنى عشر دقائق مع تقليبها
واليكى
الطريقه

يحمر البصل حتى تصفر


 
ويوضع عليه عصيرالطماطم مع مكعب المرقه
الى ان تتسبك



ونضع بعد ذلك الخضره



  وتقلب لمده دقيقتان ونكون غسلين الارز
ونضعه فوق الطماطم




ويقلب جيد
ونضع البهارات والفلفل والملح



 
ونكون مقشرين الكوسه ومقورة هى والبذنجان
نحشى كل واحده بمقدار الارز



 



 
الى ن تنتهى المقدار
ويرص فى صينيه قلب الكوسه الخارجه من التقور
بعد تتبيلها بالبصل والملح والفلفل



 

 


ونرصها بالصينيه ونرص وحدات الكوسه
والبذنجان المحشى بالارز











 

 



ونرش عليها كوب من عصير الطماطم ا لمخلوط
بمرقه لدجاج
وتوضع عليه معلقه سمن



 

وتضع بالفرن

الى ان يحمر وجه الصنيه ويستوى


 

 

ويقدم بالف هنا
اختكم منولا
 

  منال ابو العزم

0 التعليقات :

إرسال تعليق

يمكنك ترك تعليق تحت اسم مجهول (غير معرف) دون الحاجة لتسجيل
فقط شاركينى برأيك لو عجبك ما ادونه

تابعنا على الفيس بوك