الأربعاء، 27 مارس 2013

طريقة الكوسه بالبشامل من مطبخ منولا



طريقة الكوسه بالبشامل من مطبخى




 

كيلو كوسة ربع كيلو لحمة مفرومة عصاج
بشاميل و زيت للقلى


طريقة الكوسه بالبشامل من مطبخى



الطريقه للبشاميل
خمسه ملاعق طعام سمن او زبده اللى تحبيه
خمسة ملاعق مليانه طحين
دايما السمن قد الدقيق

بالنسبه لللبن لتر لبن وبندوب فيه مكعبين مرقة
بتضيف نكهه حلوه لطعمه ويستحسن بجد اللبن السايب الى بيتغلى فى البيت عشان بيكون مغذي وطعم البشاميل بيه خطير مش زى اللبن المعلب خالص
اولا نسيح السمن كويس ومتتقدحش
يعنى بعد كده نحط الدقيق ونقلب بمعلقه خشب كويس وجامد عشان ميكلكعش وممكن نضيف شويه زيت كمان بسيطه عشان الطحين بيستهلك زبده كتير فنضيف الزيت شويه بسيطه عشان نتفادى الكلكعه بس انا باكتفى بالسمن
بس فيه ناس بيعملوا كده لو حبيبتى تضيفى الزيت

لغايه ما يصفر الدقيق بس مش بنى يعنى يصفر
اللبن بقي شوفوا لازم يكون فاتر يعنى منطلعوش من التلاجه ونحطه مباشره لا هيكلكع على طول خلى بالك ولا كمان مغلى لا يكون فاتر او دافى ءبس هي دى الخطوات الناجحه للبشاميل ومفيش كلاكيع ان شاء الله


نحط اللبن شويه بشويه ونقلب كويس هنشوف شويه كلاكيع عادى المهم نقلب ونفضل نضيف شويه بشويه وعلى نار متوسطه مش عاليه قوى ولا هاديه قوى وسط وممكن تضربيه بالخلاط حيتجانسوا مع بعض ما حيبقى به كلاكيع لو اتغلبتى يعنى هههههه


ونضيف بقي ونقلب ونضيف بعد ما ننزله من على النار ويهدى شوية اربع بيضات متبلين بالملح والفلفل وحلى بالك انتى ضايفة مرقه على اللبن ودى ملحها بتخليه مظبوط يعنى ما تكترى بالبيض ونقلب لما يبتدى سمكه يبقي حلو مش تقيل ولا سايب او خفيف وسط
ده البيض مجهزاه متبل لو ضعه على البشاميل فى الاخر
يعنى المقادير للبشاميل
خمسة معالق سمن
خمسة معالق دقيق
كيلو لبن مدوب فيه مكعبين مرقة
اربعة بيضات مخفوقين ومتبلين بالبهارات والملح والفلفل

طريقة الكوسه بالبشامل من مطبخى
وبعد كده نحضر عصاج اللحمه نبشر بصلتين متوسطين ويتبلوا مع اللحم بالفلفل والملح والبهارات ومعلقه صغيره سمن ويوضع على النار الى ان يستوى
وبعد ذلكنقطع الكوسة بالطول
وتقلى فى الزيت حتى يكون لونها ذهبى

.طريقة الكوسه بالبشامل من مطبخى






وبعد تجهيز العصاج والبشاميل .

ونحضر بايركس او صينيه تدخل الفرن
ونضع قليل من البشاميل ثم كوسة




طريقة الكوسه بالبشامل من مطبخى

ثم عصاج


طريقة الكوسه بالبشامل من مطبخى


حتى ننتهى من كمية الكوسة والعصاج
ونغطى بالبشاميل




طريقة الكوسه بالبشامل من مطبخى


ويدخل الفرن






صور الكوسة بالبشاميل
بعد ما تتطلع من الفرن


طريقة الكوسه بالبشامل من مطبخى



طريقة الكوسه بالبشامل من مطبخى

وهذا رابط للموضوع هنا
http://www.6stat.com/forum/t16625.html#post158313

منولا

0 التعليقات :

إرسال تعليق

يمكنك ترك تعليق تحت اسم مجهول (غير معرف) دون الحاجة لتسجيل
فقط شاركينى برأيك لو عجبك ما ادونه

تابعنا على الفيس بوك