الثلاثاء، 11 يونيو 2013

تفاح خد الجميل

تفاح خد الجميل

المقادير:
6 تفاحات صغيره
كوبان وربع سكر
ثلاثة ملاعق طعام زبده
ملعقه خل ابيض
ملعقه ماء
1/8 كوب قشطه
عصيات من الخشب

طريقه التحضير:
اغسلى التفاح جيدا جدا
وننشفه كويس من الماء
اغرسى العصيات فيه و احرصى على

ان لا تنزع بسهوله
في وعاء للطبخ، ضعى كل باقي المقادير
ضع الوعاء على نار متوسطه و دعيه

يغلي إلى ان يصبح لونه بنيا غامقا مع التحريك
ضع فيه التفاحات واحده تلو الاخرى و اخرجيها فورا
دعيها تبرد تماما ثم قدمها


وطريقةاخرى
المقادير
عدد من التفاح الصغير
كوب سكر
2معلقة شربات احمر
او لو مالقيتى هاتى معلقة كبيره صبغة طعام من اللون الاحمرالسائل اواعملى مشروب من الكركديه
ربع كوب ميه
كميه من اعواد خشب على حسب عدد التفاح
نص ليمونة
نخلط السكر مع الشربات
ونضيف الميه ونقلب على نار هادية لغاية ما يدوب ويغلي ونعصر نصف الليمونه عليه ونسيبه يغلي مع التقليب وبعد كدة خدي نقطة بالمعلقة وحطيها على سطح بارد وبلي اديكي والمسيها لو لاقيتيها جمدت يبقى كدة خلاص
اغرزي الاعواد في التفاح بعد ما تغسليه وتسيبيه شوية في التلاجة يسقع عشان السكر يمسك فيه بسرعة بس ده كله قبل ما تعملي السكر عشان لازم نستخدمه وهو سخن لسة وامسكي العود الخشب واغرزي نص التفاحة في السكر و وقفيها على صينية باردة بس ثبتيها بايدك ثواني وبعد كدة سيبيها هتلاقيها وقفت وثبتت لوحدها خلصي كل التفاح بنفس الطريقة واستني لما يبرد خالص وبعدين شيليهم بحرص عشان ما يتكسرش السكر منك ولو لزقت حطي الصينية لمدة ثواني في حمام مية سخنة بس ما تطوليش عشان السكر ما يسيحش وبالف هنا

0 التعليقات :

إرسال تعليق

يمكنك ترك تعليق تحت اسم مجهول (غير معرف) دون الحاجة لتسجيل
فقط شاركينى برأيك لو عجبك ما ادونه

تابعنا على الفيس بوك