الخميس، 26 سبتمبر 2013

مربى الطماطم

 مـربى الطمـاطــم

المقـــاديــر
 كيلو طماطم كبيرة  و جامدة
 نصف كيلو سكر
3 ليمونات
 قليل من القرفة المطحونة
قليل من القرنفل .
الطـــريقـة
 أحضرى حله و ضعى فيها ماء و عندما يبدأ فى الغليان ضعى الطماطم واحده تلو الأخرى
 بحيث توضع كل واحدة من الطماطم فى الماء المغلى ثم أنتشليها .. و فى نفس الوقت تقشريها و تضعينها على جانب فى مصفاة
 و هكذا و احده تلو الأخرى لحين الإنتهاء من الكمية .
و ثم بعد ذلك قطعى كل واحدة بالعرض نصفين و تستطيعين نزع البذور بحرف السكين " ولو بقى شئ من البذور فلا يضر "
وقومى برص الطماطم المقشرة " ترنشات " فى حلة و عليها طبقات السكر ثم توضع فى الثلاجة لليوم التالى .
ثم ترفع على النار و تقلب فى السكر مع القرفة و القرنفل
 وقبل إنزالها من فوق النار ضعى الليمون و قلبيه معها حتى يغلظ قوامها ثم أنزليها و أبدئى فى تعقيم البرطمانات فى الفرن بعض الوقت و قبل إطفاء الفرن ضعى البرطمانات ثم أطفئى الفرن فوراً .
- ثم تعبأ المربى فيها بعد ما تبرد طبعاً .
 ودى بتبقى لذيذة وبدل ما نشترى مربى جاهزه وكمان الطماطم مش غالية اليومين دول
وكمان احلى حاجة  أن مربى البيت خاليه من المواد الحافظة
 و بالهناء والشفاء

0 التعليقات :

إرسال تعليق

يمكنك ترك تعليق تحت اسم مجهول (غير معرف) دون الحاجة لتسجيل
فقط شاركينى برأيك لو عجبك ما ادونه

تابعنا على الفيس بوك