الأربعاء، 21 مارس 2012

بلح الشام من مطبخ منولا





المقادير

نصف كوب زيت
كوب ماء
باكو فانليا  
6 بيضات 
 كوبان دقيق
ذرة ملح 
الطريقه
نضع الماءوالزيت في اناء علي النار حتي يغلي ونضع الفانليا ثم نخفض النار ونضع الدقيق حتي تتكور العجينه مع التقليب ثم نرفعها من علي النار  ونتركها لتبرد نضع علي العجينه بيضه واحده ونقلبها حتي تختفي ثم نضع التانيه حتي تختفي وهكذا حتي نضع البيض كله نستمر في ضرب العجينه حتي تخف نضع في قمع اوكيس التذويق ونضغط عليها حتي نخرجها من الكيس بتشكيلها ونضعها المغلي مع مرعاة ان نخفض النار اثناء وضع العجينه ثم نرفعها بعد تصفيتها من الزيت ونضعها في العسل او شربات مكون من كوبان سكر مذوب في كوب ماء ويوضع علي النار ونعصر عليه

ليمونه إلي ان يتقل المحلول السكري نتركه يبرد
يُرفع من الزيت ويوضع على منشفة ورقية
ثم يصفى قليلاً
  ونضع اصابع بلح الشام في الشربات
او
  يُزين بالشيكولاتة السايحة أو بشقه نصفين و حشوه بالقشدة و تزيينه بالفستق المجروش
او يقدم كده بوضعه وضعه بالشربات زى ما انا 

عملته هههه كده على فكرة انا وجوزى اشتركنا فى عمله كان بيساعدنى وياكله

ويقدم بألف هنا من مطبخ اختكم منولا
(منال ابوالعزم)
بالف هنا




0 التعليقات :

إرسال تعليق

يمكنك ترك تعليق تحت اسم مجهول (غير معرف) دون الحاجة لتسجيل
فقط شاركينى برأيك لو عجبك ما ادونه

تابعنا على الفيس بوك