الأربعاء، 21 مارس 2012

التورلي صينية خضار باللحم من مطبخ منولا


 التورلي صينية خضار باللحم  من مطبخ منولابس بطريقة لذيذة

 المقادير
لحم مقطع صغير
خضار مشكل انا حطيت
(بطاطس,جزر,فاصوليا,كوسة,بسلة,قلقاس)
مقطعةبعد تنظيفها
بصلة كبيرة مفرومة
  عصير طماطم
مكعبان مرقة
ملح وفلفل اسود
بهارات

الطريقة
نضع اللحم مع الخضار والبصل المقطعة بصلة كبيرة والتوابل اللى عندنا
وتركها متبلين مدة ربع ساعة
نشوح الخضار في شوية زيت درة يعنى ونفرك عليهم وحد المكعب للمرقةخمس دقائق وبعد مانطفي النارنحط عليهم عصير الطماطم مخلوطة مع المكعب التانى ونترك منهم شوية يعنى نصف كوب للتزويد بالفرن
  ونقلبهم كويس 
ونحطهم بصينية اوطاجن فخار  وندخلهم الفرن متوسط حرارته مدة ساعة الى ساعة ونص
مع مراعاة اذا احتاجت مية نضيف لها
 عصير الطماطم مخلوطه بشوية شوربه
لو مافيه ضعى شوية ميه

وحاولى تغطيها بالفرن بعد ماتكون اتشربت بعصير الطماطم الى ان تستوى
ودوقى بقى وادعيلى اختكم منولا






0 التعليقات :

إرسال تعليق

يمكنك ترك تعليق تحت اسم مجهول (غير معرف) دون الحاجة لتسجيل
فقط شاركينى برأيك لو عجبك ما ادونه

تابعنا على الفيس بوك