المقادير
3كيلو دقيق نصف كيلو سمن قليل من الملح
نصف كيلو لبن عليهم كوبان ماء 3مكعبات مرقة كوبان
ماء مدوب بهما الملح الطريقة ينخل الدقيق
ويوضع فى اناء واسع وبعد تذويب الملح بالماءالبارد
نرش الدقيق بالماء رشا خفيفا ونبس الدقيق
ياليد ونكرر الرش والبس حتى تتكون كرات صغيرة من الدقيق
نغربل الدقيق
بغربال ضيق ونفركه باليد حتى تتساقط الكرات الناتجه من الدقيق
حتى تصير صغيرة
وبكده يتكون الكسكسى ونيجى بقى لطهى الكسكسى
نحضر الحلة الخاصة لعمله او لو مافيه نضع مصفاة
فوق حلة بها ماء ونلحم الحلة
بالمصفاة بلفها بقطعة قماش مغطاة
بطبقة من العجين نرفع الحلة على النار حتى تغلى
ونحضر الكسكسى ونضعة بشاشة
او طرحه خفيفه من البوال الخفيف ونضعها بالمصفاة
ونطوى اطراف الشاشه لتغطيه الكسكسى ونغطى المصفاة بغطاء الحلة
ويترك على النار مدة نصف ساعة
وبعدها نرفع الشاشه من المصفاة
ونضع الكسكسى فى اناء واسع
ويفرك لفصل الكرات الصغيرة بعضها عن بعض
وتترك اى ان تهداء الحرارة نرش الكسكسى
بمقدار اللبن المخلوط بالماء والملدوب به المرقه
نرش به ونفرك باليد ووممكن ماء بارد فقط
بس انا باعمله كده بيبقى لذيذ باللبن والمرقة
يعاد الكسكسى الى الشاشه مرة اخرى
ونضعه بالمصفاة ويغطى ثانيا مدة نصف ساعة
وبعد كده نضع الكسكسى فى اناء ونسيح السمن
ونضيفهعا لمقدار الكسكسى
ويقلب بالمقصوصة حتى يتفكك وبالف هنا عليكم
وده لسة طازة عملاه النهارده بمناسبه موسم رجب
وان شاء الله يارب يعجبكم الكسكسى
اللى من مطبخ منولا وبيت منال ابوالعزم
0 التعليقات :
إرسال تعليق
يمكنك ترك تعليق تحت اسم مجهول (غير معرف) دون الحاجة لتسجيل
فقط شاركينى برأيك لو عجبك ما ادونه