المقادير
عشر ربط لفت باخد العيدان والروس اعملهم مخلل
والورق باطعه هو بيبقى شكله زى ورق العنب
جربيه بحد لذيذ وكمان فايده روعه وصحيه
يعنى بتستفيدى منه مرتين محشى والروس بتاعته بتخليلها
يعنى انتى ممكن تخللى الروس وتحتفظى بالورق بالفريزير
بعد ما بتغسليه وترصيه بكيس وتحفظيه وتانى يوم تاخديه
او فى الوقت اللى تحبيه
اما لو حتعمليه بنفس اليوم بتسخنى شويه ميه وتضعى
وحدات الورق فيها لمده خمس ثوانى يدبل لحد ما تنتهى
من الكميه
كيلو ارز
نصف كيلو عصير طماطم
ملح وفلفل وبهارات
كمون والكسبرة الناشفة ناعمة
ومكعب مرقه
حزمه بقدونس وخضره مغسوله ومقطعه
بصله كبيره
ده شكل الورق
ده شكل اللفت اللى بناخد ورقه ونقطعه لعمل المحشى
والروس والعيدان بنعملها مخلل
والروس والعيدان بنعملها مخلل
الطريقة
اولا هذه الخلطه اللى حنجهزها للحشو
بتتركيها شويه على النار
يعنى ثلاث دقايق مع تقليبها
واليكى
الطريقه
يحمر البصل حتى تصفر
ويوضع عليه عصيرالطماطم مع مكعب المرقه
الى ان تتسبك
ونضع بعد ذلك الخضره والبقدونس
وتقلب لمده دقيقتان ونكون غسلين الارز
ونضعه فوق الطماطمالمخلوطة بالبقدونس والخضرة
ويقلب جيد
ونضع البهارات والفلفل والملح والكمون والكسبرة الناشفة
وبعد ذلت نحشى وحدات الورق وترص بالحلة
ونكون مجهزين كوبان من عصير الطماطم المخفف
بالشوربه او مدوبين مكعبان مرقه بكوب ماء ساخن
ونضعه مع كوب عصير الطمامطم ونضعهما على حلة
المحشى الى ان يتشرب ونهدى النار عليه لحد ما يستوى
ويقدم بالف هنا لذيذ وبيدفى بالشتا جربوه
وادعولاختكم منال ابو العزم منولا
الف هنا عليكم ان شاء الله
منولا
0 التعليقات :
إرسال تعليق
يمكنك ترك تعليق تحت اسم مجهول (غير معرف) دون الحاجة لتسجيل
فقط شاركينى برأيك لو عجبك ما ادونه