الأربعاء، 14 نوفمبر 2012

محشى ورق اللفت من مطبخ منولا




المقادير
عشر ربط لفت باخد العيدان والروس اعملهم مخلل
والورق باطعه هو بيبقى شكله زى ورق العنب
جربيه بحد لذيذ وكمان فايده روعه وصحيه
يعنى بتستفيدى منه مرتين محشى والروس بتاعته بتخليلها
يعنى انتى ممكن تخللى الروس وتحتفظى بالورق بالفريزير

بعد ما بتغسليه وترصيه بكيس وتحفظيه وتانى يوم تاخديه

او فى الوقت اللى تحبيه
اما لو حتعمليه بنفس اليوم بتسخنى شويه ميه وتضعى

وحدات الورق فيها لمده خمس ثوانى يدبل لحد ما تنتهى

من الكميه
 كيلو ارز
نصف كيلو عصير طماطم
ملح وفلفل وبهارات
كمون والكسبرة الناشفة ناعمة
 ومكعب مرقه
حزمه بقدونس وخضره مغسوله ومقطعه
بصله كبيره










ده شكل الورق


ده شكل اللفت اللى بناخد ورقه ونقطعه لعمل المحشى
والروس والعيدان بنعملها مخلل

 

















الطريقة
اولا هذه الخلطه اللى حنجهزها للحشو
بتتركيها شويه على النار
يعنى ثلاث دقايق مع تقليبها










 
واليكى
الطريقه
يحمر البصل حتى تصفر
ويوضع عليه عصيرالطماطم مع مكعب المرقه
الى ان تتسبك
ونضع بعد ذلك الخضره والبقدونس
 وتقلب لمده دقيقتان ونكون غسلين الارز
ونضعه فوق الطماطمالمخلوطة بالبقدونس والخضرة
 ويقلب جيد
ونضع البهارات والفلفل والملح والكمون والكسبرة الناشفة
وبعد ذلت نحشى وحدات الورق وترص بالحلة
ونكون مجهزين كوبان من عصير الطماطم المخفف

بالشوربه او مدوبين مكعبان مرقه بكوب ماء ساخن

ونضعه مع كوب عصير الطمامطم ونضعهما على حلة

المحشى الى ان يتشرب ونهدى النار عليه لحد ما يستوى

ويقدم بالف هنا لذيذ وبيدفى بالشتا جربوه
وادعولاختكم منال ابو العزم منولا



















الف هنا عليكم ان شاء الله
منولا

0 التعليقات :

إرسال تعليق

يمكنك ترك تعليق تحت اسم مجهول (غير معرف) دون الحاجة لتسجيل
فقط شاركينى برأيك لو عجبك ما ادونه

تابعنا على الفيس بوك