الثلاثاء، 5 فبراير 2013

شعرية بالبيفى من طبخ منولا

 
شعرية بالبيفى من طبخ منولا
انا قولت اجدد لانه الواحد بيتحير على
عمل الغذاء اللى بيدوخنا
لما نختار وجبه ترضى جميع العيلة
دى وجبة خفيفيه وشهيه
ودى من اختراعاتى جربوها
والمقادير
كيس شعريه علبة بيفى بقرى
بصلتين مفرومين
2حبة من البطاطس مبشورة
بيضتان
الطريقة
الاول حمرت الشعريه بشوية زيت درة
حوالى معلقة كبيره
لحد ما بقى لونها ذهبى ووضعت عليه
حوالى مج كبير ونصف ماء دافىء
مع مكعب مرقه وسيبتها لحد ما اتشربت واستوت
وخلى بالك تخلى النار هادئه عليه
علشان ما تلزق وتحترق منك
وبعدين جبت معلقتين سمنه كبار
ووضعتها بالطاسة وسيحتهم
ووضعت عليه البيفى اللى تبلته بالبصل
وحطيت عليهم بهارات وملح وفلفل
وقلبتهم لمدة خمس دقائق
وجبيت البطاطس المبشورة وشوحتها معاهم
وحطيت شويه ميه يعنى ربع كوب
صغير لحد مابقى لونها كلهم ذهبى
واستوت البصله والبطاطس مع البيفى
وبعد كده تبلت البيض بالفلف والملح بسيط
وحطيتهم على البيفى والبصل مع البطاطس
وخلطيهم جامد لحد ما اتجانسوا
وسبتهم على النار لمدة ثلاث دقائق مع التقليب
وغرفت طبق الشعريه
ووضعت عليها مقدار من البيفى اللى عندى
ووزعته على الطبق ودى كميه
بتكفى اربع افراد اللى هو احنا
جربوها بالف هنا عليكم
منال ابوالعزم
اختكم منولا












 










1 التعليقات :

  1. شكرا تشرفنا بتواجدك بالمدونة وانشاء الله نرى كل جديدكم

    ردحذف

يمكنك ترك تعليق تحت اسم مجهول (غير معرف) دون الحاجة لتسجيل
فقط شاركينى برأيك لو عجبك ما ادونه

تابعنا على الفيس بوك