قطعى البطاطس زى ماانتى عايزة
اصابع او شيبسى
كل الطرق دى مجربة ولازم النقع اطول فترة ممكنة
علشان النتيجة تكون افضل
طبعا بقي انتى وابداعك ممكن نكهة كاري
وممكن بهارات وممكن ثوم للي يحب وبصل كمان
اللي تحبيه واليكى بعض النكهات
نكهة الطماطم : اعصرى طماطماية
وحطى عليها ملعقة ملح + ملعقة خل +ملعقة فلفل اسود
وانقعى البطاطس فيها لمدة ربع ساعة
قبل القلي طبعاالبطاطس هايكون لونها احمر
**************
نكهة الكاتشب : ملعقتين كاتشب + ملعقة ملح
+ ملعقة خل +ملعقة فلفل اسود
انقعى برضة البطاطس زى الخطوةاللي فاتت
نكهة الخل : تنقع البطاطس في الخل والملح
*******************
الشطة والليمون : ملعقة خل + نص ملعقة شطة
+ عصير ليمونة +ملح + فلفل اسود
وبالهناوالشفا
وكمان فيه طريقتان كمان
جربيهم
المقادير
كيلو بطاطس شرائح
كوب خل
حبة ملح وبهارات
الطريقة
قومي بتقطيع البطاطس إلى شرائح.
انقعي البطاطس في الخل لمدة ربع ساعة.
اضيفي الملح والبهارات للبطاطس.
ضعي شرائح البطاطس على صينية
ثم ادخليها الفرن حتى تصير مقرمشة.
اخرجيها وتناولي بجانبها الصوص
أو الكاتشيب كما تشائين.
ملاحظة: يمكن اختيار النكهة
التي ترغبين فيها بخلاف الخل إذا أردتِ سواءً
كانت نوعاً معيناً من البهارات
أو الجبن وانقعيها أيضاً لفترة
حتى يصير المذاق كما تحبين.
الطرية الثانيه
اولا جيبي بطاطس قشريه وبعدين جيبي المبشره
تبع الخضار
وتستخدم الجهه الي تقطع البطاطس
بشكل دائري ومايكون سميك
يكون رقيق لحد ماتقدرين مثل الشبس الجاهز.
ثانيا وبعد التقطيع يوضع في ماء بارد جدا
قريب من الثلج
ويوضع معه ملح خشن وكل ماصار كثير الملح
كل ماصار احسن بس بكميه معقوله
و بعدين يترك لمدة ساعه او نصف ساعه
و اذا حبيتيه بالنكهات الخل او الحار
او اي نكهه تحبينها حطيها معاه في الماء.
و اخيرا تصفيه من الماء و تحطي الخل
وتتركينه ينقع نصف ساعه بس يكون الخل بارد
ثم يصفى ويقلى في زيت على نار هادئه
ثم يأكل بالصحه والعافيه
منال ابوالعزم
0 التعليقات :
إرسال تعليق
يمكنك ترك تعليق تحت اسم مجهول (غير معرف) دون الحاجة لتسجيل
فقط شاركينى برأيك لو عجبك ما ادونه